Шефът на КПКОНПИ осигури достъп до терасата си за проверка

Снимка: Архив

Столичната община започна проверка законни ли са постройките върху терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова съобщи за bTV, че Георгиев е осигурил достъп до терасата и е съдействал на общината. Проверката ще отнеме 2 седмици.

Преди дни от общината обявиха, че разполагали с информация още от 2012 г., че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи. Предишният собственик на имота обаче не допускал инспекторите до терена, а папката с проверката отлежавала с години. Ако се установи незаконно строителство, то трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда.

Може и да накара продавача да му върне част от парите, ако при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат незаконни.

Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания. Ако се стигне до варианта спасяване чрез узаконяване на постройките, Пламен Георгиев ще трябва да има и съгласието на всеки един от съседите си.

За постройките горе съседите не са давали разрешение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България