Шефът на МОК идва в Пловдив

Най-високпоставеният спортен деятел в света ще посети България. Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), е потвърдил, че ще се отзове на поканата на Световната федерация по гребане (ФИСА) да посети световното първенство за мъже и жени в Пловдив. Шампионатът на планетата е от 8 до 16 септември, а германецът ще пристигне за финалите на 15-и и 16-и.

„Ще покажем на Томас Бах перфектна организация на първенството и един от най-добрите в света изкуствени водни канали, специално проектиран за гребни спортове – заяви Иван Попов, председател на организационния комитет на първенството. – Президентът на МОК ще има специална среща с олимпийските шампиони от Пловдив. Те са общо дванайсет в пет вида спорт. Подготвяме среща на Томас Бах с кмета и областния управител на града-домакин на световното първенство.“

Домакините в Пловдив са се подготвили със специален подарък за шефа на МОК – бутилка колекционерско вино от български сортове грозде. Иначе подготовката за шампионата върви на пълни обороти, като на 30 юли ще бъде извършена проверка от страна на ФИСА. До момента участие са заявили 61 гребци – световни, европейски и олимпийски шампиони. Сред тях е и живата легенда на спорта – 46-годишната Екатерина Карстен (Беларус), която преди години бе една от най-големите съпернички на последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт