Шефът на пожарната: Огнеборците не са закъснели и не са били пияни

Снимка: Архив

Категорично пожарната не е закъсняла с час след сигнала за взрива в Хитрино. Това каза пред журналисти директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов във връзка с твърдението на жител на Хитрино, че пожарната е пристигнала час след експлозията в Хитрино, както и че пожарникарите са били пияни.

„Категорично не е имало закъснение, това не е вярно. На първата минута от получаване на съобщението за пожар колегите тръгват с два пожарни автомобила. Тук са на 17 или 19 минута. Пожарникарите не са били пияни – няма такова нещо. Това са момчета, които вчера сутринта са започнали работа. Не са събирани от баровете, изпратени са на произшествието“, обясни Николов, цитиран от "Фокус".

„Видях, човека, който твърди това. Моите съболезнования за загубата му, познавам го лично, видях, че е много разтроен. Не е имало закъснение“, коментира гл. комисар Николов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов допълни: „Това са камиони от Шумен до тук минете по трасето, измерете го и ще видите, че 17 мин. е максимално добра скорост. Освен това сте видели как е разположено Хитрино – жп линията разцепва на две селото“.

„Направете си един експеримент за колко време ще го обиколите. Единственият път през Хитрино минава точно през прелеза точно, където е експлозията“, обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България