Шефът на СДВР: Не се игнорира нито един сигнал за избягалите затворници

Всеки един сигнал, който се подава от гражданите, се проверява. Нито един сигнал не се игнорира, откъдето и да е в страната. Това каза по време на брифинг старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, коментирайки случая с двамата избягали затворници от Централния Софийски затвор.

„Провеждат се огромен брой издирвателни мероприятия. Невероятен ресурс е вкаран в тях. Колегите почти не се прибират. Денонощно са навън. Огромен брой хора се разпитват. Проверяват се сигнали. Създаден е специален щаб в СДВР по ръководството на г-н Терзийски, който е директор на главната дирекция. Всички възможни адреси, за които до нас достигне информация, се проверяват”, посочи старши комисар Иванов.

По думите му органите на реда няма как да знаят със сигурност дали двамата избягали затворници вече са напуснали територията на нашата страна, но такава теоретична възможност съществува. „Те са обявени за международно изискване. Има издадена европейска заповед за арест. Издирват ги от Интерпол. Уведомени са всички партньорски служби. Даже и да предположим, че съществува вероятност да са напуснали страната, те не са в безопасност”, посочи директорът на СДВР.

Той опроверга и информацията синът на един от избягалите затворници да е бил задържан и подчерта, че той само е разпитан и по-късно е освободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България