Шефът на ски федерацията Цеко Минев: Явно и зелените узряха за втори лифт

В навечерието на Световната купа по сноуборд отново на дневен ред излезе въпросът за втори кабинков лифт до ски зоната в Банско. Курортът очаква хиляди гости този уикенд, а президентът на ски федерацията Цеко Минев се надява на по-скоростно решение на проблема.

„Искам да изкажа благодарност към кабинета, защото най-сетне се случва нещо положително в развитието на спортната инфраструктура – заяви Минев. – Явно и зелените вече са узрели за втори лифт. Интересно е, че след десет години узряха за тази идея. През това време премиерът се обяснява пред Европейския парламент за един лифт, докато в Европа за една година се изграждат по двеста.“

Стартовете в пиринския курорт ще се превърнат в генерална репетиция за зимните олимпийски игри в Пьонгчан като от българския опит ще почерпят и домакините на игрите от Корея. За да няма опашки организаторите пускат паралелна линия с микробуси, която ще извозва зрителите срещу валидна лифт карта. Входът за трибуните ще е свободен. На Бъндеришка поляна ще има и забавна програма с много изненади от спонсорите Fibank, Мтел и Ауди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт