Шефът на „Техника” в БНР не бил нареждал спиране

Пламен Костов не е пращал мейли.

Предстоят нови разпити

Редколегията иска среща със СЕМ

„Предстоят разпити, сравнение на доказателства и на показания. Лицето, което е източник на мейлите за спиране на излъчването, т.е. директорът на дирекция „Техника”, при първоначалните си обяснения в хода на проверката категорично отрича не само да е пращал мейли до НУРТС, но и да е пращал уведомление до генералния директор, а такова уведомление е входирано.” Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

„Нека приемем, че това са установените факти досега, а вината ще я решава наказателният процес и на по-късен етап съдът”, подчерта обвинител №1.

На въпрос дали „долното стъпало” е „бушон”, каквито съмнения има, главният прокурор каза, че този въпрос е ирелевантен. „Ако работим с подозрения, ще ни упрекнете, че не работим с факти, и това са фактите, които ви представих”, каза Цацаров.

Още сутринта редколегията на програма „Хоризонт” поиска среща с членовете на Съвета за електронни медии, на която да се обсъди ситуацията в Българското национално радио от последните дни. В документа се отхвърлят внушенията за политически интереси в протеста от 13 септември пред сградата на БНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право