Шефът на УЕФА: Само нашата база е по-красива

"Това е един от най-хубавите тренировъчни центрове, които съм виждал в Европа, може би само нашият в Словения е по-красив", коментира Александър Чеферин, новоизбраният президент на УЕФА. 48-годишният адвокат наследи на шефското кресло в европейската централа наказания от комисията по етика Мишел Платини, печелейки избора за президент срещу холандеца Михаел ван Прааг със съкрушителния резултат 42:18 гласа.

Вотът е таен, но е публична тайна, че Чеферин е бил подкрепен от балканските страни, в това число и от България. Визитата у нас е една от първите за новия началник на европейския футбол. Той демонстрира близко приятелство с Борислав Михайлов, който е член на изпълкома на УЕФА.

"Специални поздравления за завършването на този амбициозен проект - обърна се Чеферин към президента на БФС. - Знам, че не беше лесно и имаше много трудности, но Михайлов бе убеден в целта си. Хората може би са проявявали скептицизъм в началото на строителството, но сега виждат, че е бил прав. Знаем, че Боби беше голям вратар, сега виждаме, че е и смел лидер, който извършва много реформи. Някои хора се страхуват от промените, но той ги прави за доброто на българския футбол."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ