Шефът на ФИФА праща Бобан в София

Петър Хубчев прави тежки тренировки на националите

Джани Инфантино, новият президент на ФИФА, ще изпрати един от новите си асистенти Звонимир Бобан за откриването на новата база на националите. Хърватската легенда на "Милан", трети в света от Мондиал '98, е едно от новите лица в световната централа. Бобан е заместник генерален секретар на централата и личен съветник на Инфантино по футболните въпроси. В последните години фамозният халф се изявява често и като коментатор - за „Скай Италия“ и загребския в. "Спортские новости". Според хърватски журналисти Бобан е собственик в сянка на популярното издание.

На откриването на базата се очаква и новоизбраният президент на УЕФА Александър Чеферин. Словенецът зае овакантения от Мишел Платини пост. Базата на националите е направена основно с пари от евроцентралата, въпреки че новият началник не е участвал в проекта.

В същото време селекционерът Петър Хубчев е въвел казармена дисциплина в лагера на националите. Треньорът няма нищо общо с образа, който бе изградил като асистент по времето на Пламен Марков и Христо Стоичков и държи дистанция с играчите. Тренировките на националите в първите дни на лагера са двуразови и тежки. Отборът спи в резиденция „Бояна“ и тренира на терените в новата база, разположена в непосредствена близост. Хубчев призна пред медиите, че критиките към тима са заслужени и само със здрава работа и резултати може да се върне доверието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ