Шефът на "Фолксваген": Тестовете на отработените автомобилни газове с маймуни са противни

Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" заяви, че тестовете на ефектите от отработените автомобилни газове върху маймуни са били "неетични и противни". Той се извини за неправилното ръководене на служителите си, провели тестовете, предаде Ройтерс.

В. "Ню Йорк таймс" съобщи миналата седмица, че в изследователски център в Албакърки десет маймуни са били заключени в херметично затворен контейнер с анимационни филмчета, които да отвличат вниманието им, докато вдишват отработени газове от Фолксваген Бийтъл.

Според "Ню Йорк таймс" германските производители на автомобили (БМВ, Даймлер и Фолксваген) са използвали организация, наречена Европейска изследователска група по околна среда и здраве в сектора на транспорта (EUGT).

Методите, използвани от изследователската група в САЩ са били погрешни, неетични и противни, заяви днес изпълнителният директор на "Фолксваген".

"Съжалявам, че "Фолксваген" беше замесен в този случай като един от спонсорите на Европейската изследователска група по околна среда и здраве в сектора на транспорта", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа