Шефът на ЦРУ Майк Помпео: САЩ ще намерят защита от новото руско оръжие

Директорът на специалната американска служба за външно разузнаване (ЦРУ) Майк Помпео обяви за телевизия „Фокс нюз“, че САЩ ще намерят защита от новото руско оръжие . В коментар на посланието на президента на Русия към депутатите, в което Владимир Путин разказва за новите видове руско оръжие, Помпео заяви, че в речта буквално нищо не го е учудило. Той подчерта, че темата се следи много внимателно както от ЦРУ, така и от Пентагона и американците могат да бъдат сигурни, че службите са ориентират добре в руските оръжейни програми.

Според Помпео, ако Русия и Китай усъвършенстват оръжейните си системи, то САЩ трябва да осигурят адекватен отговор.

По-рано стана известно, че Русия е изпитала свръхзвуковата оръжейна система "Кинжал", за която обяви Владимир Путин.

Това, че Русия и Китай разработват свръхзвуково оръжие, не е тайна за САЩ, заяви на 8 март зам.-министърът на отбраната на САЩ Джон Руд. И двете страни разработват свръхзвуково оръжие и други въоръжения и тяхното поведение в киберпространството ни безпокои. Затова ние определихме тези две страни като главен фокус на стратегията ни за национална сигурност, каза Руд пред комисията за въоръжените сили в Сената на САЩ.

Руският президент Владимир Путин представи най-новите видове руски оръжия, които нямат аналог в света. Това е ракетният комплекс „Сармат“, подводни безпилотни апарати, авиационният комплекс „Кинжал“, лазерно и свръхзвуково оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка