Шефът на UFC: Багата има тежки ръце и нокаутираща мощ

Изявите на Благой Иванов зад Океана въодушевиха президента на UFC Дейна Уайт, който дори се захвана да презентира дебютния бой на българина в най-проспериращата ММА организация. На 14 юли в Бойси (САЩ) бившият световен шампион по самбо ще излезе срещу Жуниор дос Сантош (Бразилия), №1 в света за 2011-а в смесените бойни изкуства на тежка категория.

„Благой е много комплексен атлет, има тежки ръце и нокаутиращ удар - казва в промоционално видео Уайт. - През 2008-а дойде от нищото и победи руската легенда Фьодор Емеляненко, с което стана световен шампион по самбо. През 2012-а беше намушкан в сърцето, но оттогава има 9 победи. Спечели и 5 мача за титлата на Световните бойни серии (WSOF).Притежава черен колан по джудо. А сега ще има шанс да премери сили и със Сантос.“

Равносметката на Иванов до момента е 16 победи и една загуба, а съперникът му е малко по-опитен – 23 срещи, от тях 18 печели. Жуниор, с прякор Циганина, притежава черен колан по бразилско джиу-джицу. специалист е в тайландския бокс, както и в бокса. През 2011-а той печели световната титла, като тогава са му нужни само 1,04 секунди да нокаутира Кейн Веласкес (Мексико). Бразилецът е и последният, който побеждава настоящия шампион на организацията Стипе Миочич (САЩ) през 2014-а. А миналата година боецът с хърватски корени взе реванш, като нокаутира Сантос още в първия рунд.

Хабиб Нурмагомедов

Подариха кола и парцел на шампион

Дагестанският боец Хабиб Нурмагомедов, шампион на UFC в лека категория, бе премиран подобаващо в родината си – с автомобил „Лада Веста“ и парцел в Хасавюрт. „Сега остава и да се пренеса да живея тук“, заяви с усмивка Хабиб, който се е установил в Махачкала.

29-годишният дагестанец, с прякор Орела, не познава поражение на ринга, като има 26 победи. А в началото на април нокаутира Ел Лаквинт (САЩ) и триумфира със световната титла. За последните 3 г. той е спечелил от боеве над $1 млн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт