Шефът от СОБТ остава в ареста

Той беше обвинен, че е искал откуп за автомобил

Баретата Красимир Пешовски остава в ареста с постоянна мярка "Задържане под стража", съобщи БТВ. Той беше обвинен за искане на откуп за автомобил.

Съдът взе това решение, защото прецени, че има достатъчно доказателства за извършване на престъплението, за което е обвинен.

В залата стана ясно, че той е преговарял за откупа на джипа с Галина Томова. Правел го е от специален телефон, със сим карта, която не е била негова.

Също така, е искал срещите да бъдат на "четири очи" между двамата. Трябвало е парите да му бъдат донесени в плик, а след това да бъдат обменени в най-близкото чейндж бюро.

Баретата е поискал 11 хил. лв., Томова е успяла да събере 2 000 лв. - занесла му ги е на среща в столично заведение.Арестът на Красимир Пешовски е станал в момента на предаването на парите. Пред съда командосът заяви, че е бил набеден и не е докосвал сумата, както се твърди от прокуратурата.

Пешовски е на ключова длъжност в отряда за борба с тероризма. Живеел е в общежитието на баретите.Решението на съда не е окончателно, то може да се обжалва в 3-дневен срок в Софийския градски съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право