Шефът се вози отзад по средата

Nissan представи концептуална електрическа лимузина с 2+1+2 места

Nissan unveils the IMs Concept at the 2019 Detroit Auto Show

Гъвкавостта на автомобилния интериор достига нови измерения в концептуалния модел IMs Concept на Nissan от изложението в Детройт. Американците виждат в него електрически наследник на популярната в Щатите лимузина Nissan Maxima, но конструкторите са разчупили стандарта за вътрешно оформление на семеен и бизнес седан.

21-3-6kol

Конфигурацията на седалките е 2+1+2 и лесно се трансформира в 2+1-2. На първия ред има две места – за водач и пътник до него. Зад тях, по средата, е централното кресло в автомобила. Това е най-важната позиция, нещо като капитански мостик за шефа с най-много удобства и място.

ampnet_photo_20190114_160338

Встрани на централното място се намират още две по-малки седалки. Те са сгъваеми и могат да се прибират, когато не се използват. Ето по този начин конфигурацията 2+1+2 преминава в 2+1-2. Когато автомобилът се движи на автопилот, водачът и пътникът до него могат да завъртят седалките си на 180 градуса, за да разговарят лице в лице с пасажерите на втория ред. Тогава воланът се сгъва и се прибира в таблото, за да не пречи и да не отнема място.

Nissan IMs Concept

Независимо дали автомобилът е в автономен режим на движение, камери и сензори следят непрекъснато водача. Чрез разпознаване на изражението на лицето и състоянието на тялото чрез сензори в седалките софтуерът преценява кога той е уморен или разсеян. Тогава се активират съответните предупреждения.

Nissan unveils the IMs Concept at the 2019 Detroit Auto Show

Задвижването е изцяло електрическо с по един мотор на предния и задния мост, които генерират общо 483 конски сили. Батерията е с капацитет 115 киловатчаса и осигурява пробег от 610 км с едно зареждане.

ampnet_photo_20190114_160336

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили