Шеф на "Герена": „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Феновете на „Левски“ могат да посрещнат спокойно коледните и новогодишни празници, след като изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов увери, че „сините“ няма да последват съдбата на фалиралия ЦСКА. Шефът на столичния гранд призна, че на „Герена“ предстои погасяване на част от задълженията към НАП, а отбора има 3 месеца и половина на разположение, за да изпълни критерия за лицензиране за евротурнирите.

„Финансовото състояние не е някаква нова новина – обясни ръководителят. - Няма драматична промяна, която да се е случила. Видях, че циркулира новина за задължение към НАП, но за мен това не е изненада. Знам какви са взаимоотношения ни с тях и как трябва да процедираме. Точни суми няма да коментирам. С НАП имаме споразумение, което се стараем да изпълняваме. Не смятам за нужно да назовавам конкретна сума, която дължим.“

А относно лиценз за Европа, директорът Иванов уточни: „Този процес стартира през март месец следващата година, така че ние знаем какви критерии има да изпълним дотогава. В момента работим да постигнем това, там където имаме разминаване.“

На въпрос дали има опасност клубът да последва съдбата на фалиралия ЦСКА, шефът на 26-кратните шампиони бе категоричен: „Нямаме никакво намерение това да се случи. Ние работим да решаваме проблемите.“

Иванов не пропусна да отговори и на нападките на треньора на „червените“ Нестор Ел Маестро, обявил, че през пролетта на „сините“ ще им бъде скучно, защото няма за какво да играят.

„Може да се окаже скучна за него. Той имаше нужда от консултант и му го назначиха.“

Ръководителят на „Левски“ все пак призна,че тече дело срещу клуба, заведено от „Черно море“ заради трансфера на Мехди Бурабия в Турция. Освен това клубът работи и по погасяването на задълженията към фирма „Титан 77“, занимаваща се с организиране на чартърни полети.

Повод за оптимизъм на стадион „Георги Аспарухов“ все пак има, след като „Левски“ вече има нов генерален спонсор. „Сините“ подписаха договор с платформата за онлайн залагания „Efbet”.

“От новия полусезон логото на компанията ще стои на фланелките – уточни Иванов. - Влизаме в ново партньорство, въпреки че работим с тази компания вече 4 години. Помощта няма да бъде само финансова. Договорът е за три години. Не мога да разкрия конкретна сума, но контракът е значителен за българските стандарти. Договорът ни е важен, тъй като те са сериозна компания в българския спорт.”

Все още обаче няма яснота дали Павел Колев ще бъде новият изпълнителен директор на клуба. Зам. изпълнителният директор в БФС не е дал крайно решение и все още няма подписан договор между двете страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ