Шеф на участъка в Сухиндол уволнен, полицаи от Стражица върнати на работа

Началникът на Полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев е уволнен дисциплинарно със заповед на вътрешния министър, научи "Труд".

Стойчев бе отстранен от работа заедно с още няколко служители от полицията в Павликени заради шумната акция, по която се разследваха евентуални кражби на гориво от МВР чрез наливане на служебен бензин в пластмасови туби. Преди броени дни на шефския пост в Павликени бе върнат гл. инсп. Ивайло Иванов и останалите трима от управлението. Те бяха напълно оневинени от проверката във ведомството и от прокуратурата. Разследването обаче продължи само срещу Стойчев, който се оказа единственият уволнен след шумната акция на „Вътрешна сигурност“ от края на миналата година.

Малко преди това през ноември 2017 г. пак при операция на „Вътрешна сигурност“ и на ГДБОП разтърси и полицията в Стражица. От работа бяха отстранени полицаите Андреян Стоенчев и Тошко Алексиев, а заедно с тях имаше арести в Джулюница.

Обвиненията бяха, че полицаите слагали чадър над разпространители на наркотици в района. Групата бе обявена за организирана и престъпна и случаят пратен на спецпрокуратурата в София.

По-късно обаче един от задържаните в Джулюница – земеделецът Боян Ковачев, бе осъден от Темида във Велико Търново. Той получи три години условно с тригодишен изпитателен срок в началото на юли за държане на близо 50 кг дрога за 291 624 лв. Овощарят бе осъден след спогодба с прокуратурата. Той се занимава с овошки, но покрай земеделската си работа решил да отглежда и марихуана. Готовата марихуана държал в дома си в Джулюница, като в няколко случая през 2017 г. давал на друго лице различни количества от нея за продажба, а после получавал парите от реализацията й.

Само преди дни със заповед на министър Валентин Радев двамата полицаи от Стражица са възстановени на работа. Веднага след като бил върнат на служба, Тошко Алексиев подал молба за напускане от МВР. Андреян Стоенчев обаче пак е разузнавач от Икономическа полиция. Дали в спецпрокуратурата срещу тях има все още разследване и докъде е стигнало то, засега не е ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право