Шеф на "Царско село": Защо да не станем новият "Лудогорец"?

Спортният директор на втородивизионния "Царско село" Иво Андреевски заяви пред радио ДАРИК големи амбиции след изтеглянето на жребия за 1/16-финалите в Купата на България. Неговият тим бе първият, който излезе от урните, като съдбата му отреди за съперник друг тим от Втора лига – бургаския "Нефтохимик".

„Доволни сме от жребия. По принцип който и отбор да ни се беше паднал, трябва да вървим напред. Няма значение дали щеше да е "Нефтохимик", някой по-слаб или по-добър”, каза Андреевски.

"Царско село" е млад отбор, на 2 години. Амбициите, които сме си поставили, са да развиваме отбора, клубната база, да даваме шанс на млади момчета да се изграждат като футболисти. По принцип за тази година целите ни са промоция в Първа лига”, допълни още шефът на "Царско село".

Андреевски доказа, че съвсем резонно неговият клуб минава за един от фаворитите за промоция в елита. Босът каза, че това е основната цел, поставена пред футболистите, като тя не изключва и пробив в турнира за Купата.

„Мисля, че след като сме си поставили такива цели, предварително знаем докъде ни се простират възможностите. Ще направим каквото можем, за да изглежда Царско село добре в очите на хората и футболната общност. Правили сме си и анализ на финансите, които ще бъдат необходими евентуално при влизане в Първа лига. Смятам, че ще успеем.”

„Преди началото на първенството събрахме всички футболисти и обяснихме, без да насаждаме някакво напрежение – играем мач за мач, като нашата договорка с играчите беше, че ако успеят да влязат в Първа лига, ще запазим отбора с някакви минимални попълнения. Имаме доста качествени, млади състезатели, които ще се развиват и няма да бъде трудна промоцията в Първа лига.”

„В момента голмайстор на Втора лига е нашият централен нападател Светослав Диков. Той е едно момче с много добри качества, Реян Даскалов – също. Имаме и други, които до края на първенството ще се развият и вниманието ще се насочи към тях. Говоря за млади футболисти от порядъка на 19-20-годишни, които тепърва ще се доказват, а нашата работа е да им дадем шанс.”

„Футболът е хоби за г-н Манолов. Всички знаете какво е правил през годините. Сега вече е и амбиция. Смятам, че в клуба сме подбрали подходящите хора като спортно-техническо ръководство, треньори, ръководители. Засега това, което правим, е в правилната посока.”

„Нашата основна публика като клуб на 2 години са родителите на тези 350 деца, трениращи в школата на Царско село. Идват приятели, близки. Не можем да имаме някаква публика, защото не сме отбор с история, който години наред е играл в професионалния футбол. Смятам, че след всеки изминал мач феновете ни се увеличават. Играем атрактивен футбол, нападателен, не влизаме в договорки, всичко решаваме на терена.”

„Футболът, който се играе във Втора лига, по качество не се различава много от този, който наблюдаваме в Първа лига. В смисъл такъв – има оспорвани мачове, които са с доста заряд и преминават с интерес. Впечатленията ми… Не искам да коментирам съдийството. По принцип всеизвестно е, че слабото съдийство е една от ахилесовите пети на българския футбол. Далеч съм от мисълта, че съдиите могат да влизат в някакви договорки, да подкрепят този или онзи. Моето лично мнение е, че когато те правят грешки, това е заради ниското ниво, което имат.”

„Дали мечтаем за Лига Европа чрез турнира за Купата на България? Да, мечтаем. Когато стартирахме нашия проект в Царско село и предвид добрата игра, която показваме тук – вече около 15 кръга нямаме загуба – нормално е амбициите ни си да се простират по-нагоре и защо не? Царско село е отбор, който не е обременен, ние нямаме странични фактори, които да влияят върху нашия отбор. Общо взето, ръководството решава в каква посока ще върви клубът и как ще се развива.”

„Базата, с която разполагаме ние, много малко отбори я имат в България. За една промоция в Първа лига с г-н Манолов сме коментирали за изграждането на стадиона вътре в комплекса - трибуна, осветление… Ще положим всички сили от наша страна и това, което зависи от нас като привличане на нови спонсори, така че няма да имаме проблеми. Дали можем да бъдем един нов Лудогорец? Да, защо не? В клуба работят хора, които разбират от футбол. Стойне Манолов е с голямо сърце за футбола. Понякога мечтите се сбъдват”, завърши Андреевски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ