Шивачки пред Дора Янкова: Децата ни избягаха зад граница

"27 години никаква промяна, само се вдигат цените на стоките и се затварят предприятия. За нас никой не мисли, гледат си интересите големите. А най-ценното ни-децата, бягат навън. Вече стигнахме до там, че да не можем дори да ги изучим с тия малки заплати." Това споделиха шивачките в цеха на село Оряховец, Смолянско пред четирима от кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България". Те възразиха срещу лошите условия на труд, минимално заплащане и бедността. Най-големият проблем, според тях обаче е напускането на децата зад граница.

Водачът на листата на БСП-Смолян Дора Янкова изрази разбиране към гнева на работничките и заяви, че именно затова, коалиция "БСП за България" иска и призовава за промяна на управлението на държавата и е готова да я извърши: "Целият този гняв е дълго акумулиран у народа и той е справедлив. Ние сме го усетили и затова залагаме в програмата си повече справедливост за обикновения, малкия човек и намеса на държавата, за да защити правата ви, като граждани на тази страна. Ние искаме увеличение на минималната работна заплата, обвързване й с месечната помощ за деца от 1 до 2 години и семейно подоходно облагане. Надяваме се с тези и други мерки да облекчим българина и да върнем достойнството му!"

Севдалин Хъшинов, който е четвърти в листата на БСП-Смолян и председател на Общински съвет-Баните добави:

"Ние и вие искаме едно и също, затова ви призоваваме за вашето доверие и глас на 26-и, за да можем убедително да спечелим изборите и да нямаме пречки да реализираме програмата си. Подкрепете ни с бюлетина номер 10, за да може България да си отдъхне и всички да почувстваме промяната! "

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика