Шизофреникът: Предпочитам да съм в затвора вместо в лудницата

„Ако не мога да си отида вкъщи предпочитам да съм в затвора вместо в психиатрична клиника.“ Това заяви пред Софийския градски съд 36-годишният Владимир Пенев. След спор дали да бъде пратен за изследвания в лудницата към затвора в Ловеч или в клиниката в Курило магистратите решиха засега да остане в ареста.

Мъжът се прочу като Касапина от ул. „Владайска“, след като в петък нападна с нож Благой Ангелов. (35 г.) само на 100 м от сградата на СДВР. С три рани в гърдите пострадалият бе откаран във ВМА. Както писа „Труд“, самият Благой и други хора от квартала с дни подавали жалби срещу Владимир, но от полицията отказвали да го задържат, тъй като бил невменяем.

"Много добре осъзнавам какво съм направил. Отидох да се разбера с човек, когото познавам отдавна", оправда се шизофреникът. Адвокатът му заяви, че Пенев и към момента се лекува. Приемал специални медикаменти, които го поддържали спокоен. Не бил опасен и трябвало да си отиде у дома.

Пред съда психично болният заяви, че е бил нападнат от Благой с два ножа и се отбранявал.  Владимир има българско и белгийско гражданство. Преди години бил освидетелстван и в двете държави с диагноза параноидна шизофрения. Прокурорът от Софийска градска прократура уточни, че Владимир Пенев е направил пълни самопризнания в момента на задържането му. Добави, че срещу него били водени много дела, но не е бил задържан заради заболяването му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право