Шиндзо Абе и Тръмп обсъдиха възможността за военно решение на ситуацията със Северна Корея

Шиндзо Абе и Тръмп

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп обсъдиха възможността за военно решение на ситуацията около КНДР. Това съобщи самият Абе по време на съвместна пресконференция с Тръмп в Токио. "Ние подкрепяме позицията на президента Тръмп, че със Северна Корея всички възможности са на масата", каза японският министър-председател. Преди това американският държавен глава многократно подчерта, че по отношение на КНДР се разглеждат всички възможни варианти за действие, включително и военните.

Ръководителят на японското правителство заяви, че след разговорите в Токио, двамата лидери "успяха да покажат на света твърдостта японско-американския алианс".

Според Абе сега не е време за диалог с КНДР.

"Необходимо е да се упражнява максимален натиск", каза той и обяви намерението на Токио да разшири санкциите срещу Северна Корея.

"Ние решихме да въведем допълнителни мерки за налагане на санкции срещу Пхенян, за да се реши проблема с ракетната и ядрената програма, както и въпроса за похитените японски граждани. Санкциите са насочени срещу 35 физически лица и организации”, каза Абе.

За последен път Япония удължи санкциите срещу КНДР през август тази година.

Ситуацията на Корейския полуостров сериозно се влоши напоследък след активирането на ядрената и ракетна програма в Северна Корея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия