Шиндзо Абе: Подкрепяме сплотена Европа и интеграцията на Западните Балкани

Япония подкрепя силно сплотена Европа и приветства усилията за интеграцията на Западните Балкани. Това заяви премиерът на Япония Шиндзо Абе в Министерски съвет след срещата му с българския министър-председател Бойко Борисов.

„Създадохме инициатива за сътрудничество в западните Балкани. Надявам се, че със сътрудничеството с България ще продължим да си сътрудничим и с целия регион. Важно е да се засилят икономическите ни отношения. Решихме да стартираме японски бизнес форум. Бих искал този форум, който създадохме с г-н Борисов да се превърне в продължително сътрудничество и за двете страни“, каза още японският премиер.

„Радостен съм, че имам възможността да осъществя това посещение в България, което е първо за японския министър-председател. Бих искал да изкажа своето уважение към Бойко Борисов за това, че има тежката отговорност на председателството на ЕС", посочи Абе.

той разкри, че по време на днешната срещата е обсъдена и постоянно усложняващата се ситуация в сигурността в Югоизточна Азия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България