Шифрин вдигна и малката купа

Американката Микаела Шифрин вдигна и малката световна купа в слалома, ден след като ликува с Големия кристален глобус за втора поредна година в алпийските ски. Тя бе най-прецизна в дисциплината в германския курорт Офтершванг, като остави на 9 стотни след себе си Уенди Холденер (Швейцария). А олимпийската шампионка от Пьонгчанг 2018 Фрида Хансдотер (Швеция), завърши трета, на 72 стотни от победителката.

За Шифрин това е 11-и успех за сезона и 42-и в кариерата. Така тя стана най-младата състезателка с толкова победи преди да навърши 23 години. Малкия кристален глобус е пети в колекцията й, в която има общо 7. На игрите в Пьонгчанг Шифрин остана четвърта в коронната си дисциплина, но спечели титлата в гигантския слалом и взе сребро в комбинацията.

При мъжете германецът Томас Дресен ликува в спускането в Квитфил (Норвегия). Победата е втора в кариерата му след тази в австрийския курорт Кицбюел през януари. Немецът остави след себе си Беат Фойц (Швейцария) и настоящия златен олимпийски медалист в дисциплината Аксел Лунд Свиндал (Норвегия).

Старт преди края Фойц е с преднина от 60 т. пред Свиндал за малкия кристален глобус. А с победата си в събота Дресен се нареди на 3-то място във временното класиране.

Днес е надпреварата в супергигантския слалом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт