Школски директор сам си предизвика вот на доверие

Директорът на шуменското Второ основно училище “Д-р Петър Берон” Павел Павлов сам си предизвиква вот на доверие за втори път, откакто ръководи школото. Минали са точно 4 г. от първия, а настоящият в урна с тайно гласуване, е насрочен за идната сряда, съобщава той до медиите. Настоява за тяхното присъствие за демократичност. В нито един закон няма разписана подобна процедура, затова школският шеф уточнява, че сам си поставя летвата да получи 3/4 от гласовете, иначе ще си търси друго поприще.

Този път обаче, Павлов разширява обсега на имащите право на глас и бюлетина ще могат да пуснат не само учителите и помощния персонал, а и членове на Обществения съвет на училището. Поканени са и представители на община Шумен - кмета, зам. кмета по образование, както и председателя на образователната комисия към местния парламент. Павлов кани даже шефа на Просветния инспекторат в Шумен да каже "да" или "не".

Той е директор на 97-годишното Второ ОУ "Д-р П.Берон" от 8 г., когато е спечелил мястото с конкурс. Смята обаче, че на четири години е нормално да се иска оценка от колектива, която има морална стойност. Павлов е преподавател по физическо възпитание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България