Шоколадова фиеста тръгва във Варна

На изложението има изваяни склуптури и розово-сини вариации на десерта на щастието

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Шоколадова фиеста започва в един от най-големите търговско-развлекателни центрове във Варна, която продължава до края на месеца.

Уникалното изложение ще събере за първи път в морската столица шоколадови скулптури, презентация на розов и син шоколад, оцветен с ядливи водорасли, ще даде  шанс на посетителите да сътворят свой шедьовър със специални маркери с какаово „мастило“ от бял, млечен или натурален шоколад и ще предложи още много изненади от сладкия деликатес с най-високо съдържание на „хормона на щастието“.

8 фигури - копия на класически произведения на изкуството, някои от които с човешки ръст, покрити с глазура от висококачествен белгийски шоколад, ще изкушават погледа и обонянието на гостите на изложението. Теглото им също е впечатляващо – репликата на Венера Милоска тежи 67 кг, Момичето с кошниците – почти 90 кг, а Жената с делвите – цели 110 кг, поясни шеф-сладкарят Ради Стамболов – ваятел на шоколадовите произведения на изкуството и един от инициаторите на нестандартната експозиция.

В рамките на изложбата - на 28 и 29 октомври, за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. В двата дни майстор шоколатиер Анелия Георгиева ще представи на гостите историята на шоколада, която датира от три хилядолетия, ще им даде ценни съвети как се готви с какаовото лакомство и за какво да внимават, когато четат етикетите на вкусния десерт. През последния уикенд на октомври посетителите ще могат да дегустират различни видове шоколад и да видят с очите си шоколад с нестандартна окраска в синьо и розово.

А най-запалените фенове ще могат да си отнесат вкъщи атрактивни и вкусни мини склуптури. Входът за посетителите  е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с шоколадовите фигури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България