Шотландци напират за Венци Христов

 

Елитният шотландски „Дънди“ проявява сериозен интерес към нападателя на „Нефтохимик“ Венцислав Христов. „Тъмносините“ дори са осъществили контакт с мениджъра на играча Милен Георгиев, но първоначалната им оферта не е удовлетворила голмайстора.

При положение че футболистът промени все пак решението си, той ще стане съотборник с друг роден футболист - бранителя Костадин Гаджалов.

От своя страна ръководството на „Нефтохимик“ е склонно да се раздели с Христов при добра оферта, а запитвания за него има от други чуждестранни клубове. Настоящият договор на нападателя е до края на сезона и ако не бъде продаден сега, ще си тръгне от „Лазур“ без пари след шест месеца.

Христов бе на крачка от преминаване в „Урал“ в края на лятото, но тогавашният му отбор „Левски“ не прие условията по сделката.

Иначе нападателят има няколко престоя в чужбина. Юношата на „Локомотив“ (София) изкара шест месеца в украинския „Металург“ (Донецк), а след това бе в хърватския „Риека“ и албанския „Шкендербеу“.

При евентуална сделка за Христов наставникът на „зелените“ Христо Янев ще се опита да привлече тарана на ЦСКА Преслав Йорданов. Двамата се познават отлично от съвместния им престой на "Армията" през изминалия сезон, а след напускането на младия специалист нападателят загуби титулярното си място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ