Шофьорите в столицата масово говорят или чатят по телефона

Шофьорите в София масово говорят или пишат по мобилните си телефони по време на движение - твърдят от пътната полиция, съобщава БНР. От столичната "Пътна полиция" обясниха, че говоренето по телефона или писането по време на движение води масово до леки катастрофи, най-често за неспазване на дистанцията.

"Много от хората първо говорят по телефона. Второ си държат телефона в скута или в едната ръка, не гледат пред себе си, че разстоянието до другия автомобил е малко. В последния момент набиват спирачки. В същото време пешеходците масово пресичат на забранени за това места", разказва комисар Тенчо Тенев.

"Наблюдаваме ги и ги санкционираме доколкото е в нашите възможности и доколкото можем да ги хванем, тъй като ние като извикаме един пешеходец, който пресича неправилно пътното платно, той бяга по улицата и трябва го гоним, за да го стигнем и да го санкицонираме. С цел да стигне по-бързо до другия край на улицата вместо да влезе под подлеза или надлеза, той минава напряко през пътното платно. Имаме няколко такива инцидента. Над 2000 души са хванати от началото на годината да карат без книжки - обясни началникът на Пътната полиция в София комисар Тенчо Тенев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България