Шофьори блъснаха 9-годишно момче и баба в Берковско

Снимка: Архив

Двама водачи – единият от които жена, проявили непредпазливост към пешеходци в населени места в община Берковица и ударили момче и възрастна жена. Пострадалите са в болница без опасност за живота, шофьорите са санкционирани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник към 08,30 часа на кръстовище на улиците „Ашиклар” и „Сливница” в Берковица автомобил „Фолксваген Пасат” с водач Атанас Ц./48 г./ не намалил скоростта и не спрял въпреки, че в близост до платното имало деца.

9-годишният Величко Б. от Лом, който тичал към кръстовището, при пресичането на улицата се блъснал в предната дясна врата на „Фолксвагена” и паднал. Момчето е транспортирано в монтанската болница с охлузна рана на лицето и комоцио и е оставено под наблюдение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставени са му акт по Закона за движение по пътищата и протокол за ПТП.

Същия ден към 11,05 часа инцидент с пешеходец станал и на улица „Петроханска” в село Бързия. Автомобил „Хюндай Гранд Санта Фе” с водач 31-годишната Юлияна П. се движел от София към Монтана. Жената зад волана обаче не изчакала пресичащата пътното платно 73-годишна Атанаска А. „Хюндаят” блъснал пенсионерката, която с линейка била откарана в Центъра за спешна помощ в Монтана.

Медиците я оставили на лечение с рана на главата и спукан таз. Шофьорката е проверена с дрегер за алкохол, пробата е отрицателна. Нанесени са материални щети на МПС-то. На Юлияна П. е съставен акт. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България