Шофьори и ватмани срещу хулиганите за дербито

Шофьори на автобуси и тролеи, както и ватмани, ще информират МВР за хулигански прояви преди мача между „Левски“ и ЦСКА. Това обяви заместник-директорът на СДВР Антон Златанов.

Той посочи, че полицията ще е на крак из цяла София, включително и в крайните квартали, както и спирките на градския транспорт. Особено засилено полицейско присъствие ще има в центъра на столицата, както и около стадион "Васил Левски".

Златанов разкри, че шествия на феновете няма да има. Имало е среща в СДВР с фенклубовете на двата отбора, както с представители на клубовете и Столична Община.

"Няма да допускаме блокиране на уличното движение, феновете да ходят по тротоарите", призоваха от полицията.

От СДВР разкриха, че забраняват скриването на лицата на феновете с шалове и маски.

Освен това вече 21 души са със забрани да посещават мача. Ако все пак някои от тези лица наруши забраната, влиза в затвора за година или отива на пробация.

Стадион „Васил Левски“ отваря в 11:00 часа. След края на мача ще има отново специална организация. Феновете на победилия тим ще бъдат задържани 30 минути, за да може другите привърженици да напуснат безопасно територията около националния стадион. При равен - ще бъде забавена агитката на ЦСКА.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ