Шофьори сами отведоха полиция до лаборатории за дрога

unnamed-14Шофьори, единият от които спипан надсрусан, сами отведоха полицаите в лаборатории за дрога в Поморие и Айтос.

Рано сутринта във вторник, единият от задържаните- Г.Д., криминално проявен, бил засечен дрогиран зад волана на беемвето си на изхода на Бургас. Първоначално той се опитал за избяга на полицаите, но после спрял и доброволно се предал. При спирането на автомобила, изхвърлил на седалка в колата топче с канабис. Г.Д. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за наличие на кокаин, амфетамин, метамфетамин и канабис.

В дома му, разположен на поморийската улица «Добри Чинтулов», съвместно със служители на Районно управление – Поморие е извършено претърсване, като са намерени и иззети множество саксии, засадени с канабисови растения и глави от съцветия с марихуана, подготвени за сушене. Общото количество на намерената марихуана е с тегло около 200 гр. Г.Д. на всичко отгоре шофирал и без книжка.

В ранния следобед същия ден, но в Айтос, 26 годишният А.Х. шофирал автомобила си "Фолксваген", когато униформени го спрели за проверка. В купето на возилото намерили и иззели топче с марихуана с тегло 3,67 гр. и зелена тревна маса в насипно състояние / марихуана/ с тегло 0,54 гр. Полицаите бързо рпазплели откъде е взета дрогата и малко по-късно извършили претърсване в дома на 23 годишния М.Х. от Айтос, като намерили и иззели електронна везна, еднолитров стъклен буркан, съдържащ суха зелена тревна маса / марихуана/ и плик със суха зелена тревна маса / марихуана - всичко с общо тегло около 100 гр./. М.Х. също е задържан за срок от 24 часа.

Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Бургаска окръжна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право