Шофьори с глоби по 950 лв. за "прелитане"

Шофьори рекордьори са вдигали тройно над допустимата скорост по шосетата на Шуменско през летните месеци и са им наложени солени глоби от 850 до 950 лв., съобщават от ОДМВР.

Оттам посочват на базата на анализ, че неизместима причина за настъпването на тежки пътни инциденти е превишената и несъобразена скорост. Независимо от сезоните тя е на първо място.

Рекордът за шофиране в населено място е 133 км/час при разрешени максимални 50 км. Шофьорът е бил зад волана на лек автомобил "Опел Вектра" със силистренска регистрация и е засечен в село Панайот Волов на ул."Д.Благоев". Наложена му е глоба 950 лв. и е лишен от книжка за 3 месеца.

След него е "Мерцедес" с шуменска регистрация, който прелетял със 123 км/час при ограничение 50 в село Радко Димитриево. За констатираното нарушение му е наложена глоба 850 лева и лишаване от правото да управлява пак за 3 месеца. Същата санкция е получил водач зад волана на "Фолксваген Пасат" с шуменски регистрационни номера, който на 10 август профучал по бул."Симеон Велики" в Шумен със 122 км/час.

През летните месеци рекордът за шофиране с превишена скорост извън населено място е на водач на "Ауди А4", който бил установен да шофира със 145 км/час при ограничение 60 близо до бензиностанция „Шел“ по главния път Разград- Шумен. Неговата санкция е 900 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България