Шофьорка загина след сблъсък на джип с училищен автобус

61-годишна шофьорка загина на място, след джипът й "Хонда" се сблъскал с училищен автобус "Неиоплан" близо до с. Приселци на пътя Бургас-Варна.

Сигнал за тежкото произшествие в полицията бил получен в 7,30 ч. Автобусът превозвал 25 деца към училището в Приселци. След катастрофата три от тях били отведени за преглед в болница. За щастие се оказало, че нямат сериозни травми. Останалите стресирани малки пътници стигнали до школото с друг автобус, а малко по-късно с тях започнаха работа психолози от Регионалното управление по образованието.

Заради тежката катастрофа за часове движението на главния път бе отцепено, а колите се пренасочваха по обходен маршрут през селата Бенковски и Равна гора.

Загиналата жена е втора жертва на пътната война в региона за последното денонощие, след като в сряда следобед на пътя Варна-Провадия близо до с. Рояк тежка катастрофа отне живота на 83-годишен жител на с. Ветрино. Старецът пътувал на задната седалка на "Рено", което било пометено от наблязла в насрещното "Шкода", управлявана от 21-годишен бургазлия. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България