Шофьорът, блъснал хора на спирка във Варна, заспал зад волана

21-годишният шофьор, който помете две момичета и млад мъж на автобусна спирка "Тракия", е заспал зад волана. Това съобщи гл. инспектор Петко Камбуров, началник на Пътна полиция-Варна.

Тежкият инцидент стана в 7,40 ч срещу Районния съд, а след него в болница бяха откарани две момичета на 14 г. и млад мъж на 27 г. Критично е състоянието на едно от девойчетата, което е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и травми на гръдния кош и крайниците. В реанимация със счупени крака и черепно-мозъчна травма е и раненият младеж.

Според медиците от МБАЛ "Св. Анна" няма опасност за живота му, но му предстоят операции. Другата пострадала ученичка е настанена в ортопедията с фрактура на подбедрица.

На спирката е чакала и 51-годишна жена, която е получила охлузвания, уточни гл. инспектор Камбуров.

Пред разследващите шофьорът споделил, че е бил нощна смяна в казиното, в което работи. Сутринта поел други задачи, защото съвместявал няколко функции, но се унесъл зад волана.

В продължение на 150 м служебният автомобил "Фолксваген" преминал по диагонал от крайната лява лента на бул. "Владислав Варненчик" до буслентата, след което връхлетял чакащите на спирката. Колата е била снабдена с видеорегистратор и се е движела с 47 км/ ч.

Засега шофьорът е задържан за 24 ч. Той има книжка от 2016 г. и до момента не е бил санкциониран. Взетата кръвна проба е показала, че той не е пил, нито е бил дрогиран. Назначена е и автотехническа експертиза, тъй като втората работна версия е за неизправност на автомобила, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право