Шофьорът, заловен с огромно количество хероин на Дунав мост, остава в ареста

Снимки: Агенция "Митници", архив

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 56-годишния шофьор, който в неделя беше задържан на граничния пункт "Дунав мост" с почти 94 килограма хероин . Наркотикът бе открит в тайник в пода на управлявания от него лекотоварен камион с българска регистрация, предава БНР.

Хероинът е на стойност малко повече от 3,7 млн. лева. Това е и най-голямото количество от този вид наркотик, откривано на "Дунав мост" през последните пет години.

Мъжът, пренасял хероина, е обвинен за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.

„Законът предвижда наказание 15-20 години лишаване от свобода и глоба от 200 до 300 хиляди лева“, каза прокурорът по делото Андрей Ангелов и допълни, че в края на 2013-а на граничния пункт "Капъкуле" същият обвиняем, който е от хасковско село е бил задържан от турските служби с 5,360 кг кокаин, разпределен в пакети, прикрепени по тялото му.

На територията на Република Турция е изтърпял наказанието си, но за българската съдебна система на този етап е с чисто съдебно минало и има право да обжалва постоянното си задържане в ареста пред апелативна инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право