Шофьор-беглец с "Голф" спечели 13 акта за 1400 лв.

Невероятно упорит шофьор от шуменското село Памукчи, който не спря на стоп-палката на полицаи и си устрои гонка с тях включително и по черни пътища, спечели 13 акта. По груби изчисления Сунай Хасанов/33г./ ще трябва да плати към 1400 лв. за нарушенията си.

Екшънът с шофьора станал още в неделния ден, но приключил в средата на тази седмица, защото беглецът се укривал и чак като се явил в Районното управление в град Нови пазар се стигнало до справедлива развръзка.

Сунай бил на дискотека в града и полицаи забелязали как видимо подпийнал се качва в голф с транзитна регистрация, съобщават от полицията. Като потеглил униформените му подали сигнал да спре, но той ускорил. Пътните полицаи го последвали и пред очите им водачът преминал през шест кръстовища в града, без да спре на знак СТОП.

На кръстовището на улиците "Плиска" и "Македония" блъснал два контейнера за смет, помлял пластмасовия, а металния изтласкал на пътя. Продължил и се насочил към черен път за град Плиска. На изхода го чакала друга патрулка и полицаите му подали сигнал за спиране, но той ги подминал. Продължил по друг черен маршрут към село Памукчи и потънал в тъмнината.

Полицаите знаели самоличността му и го призовали да се яви в районното управление. Като дошъл, Сунай започнал да лъже, че не той е карал голфа, дори го бил скрил. Накрая решил да си признае и се оправдал, че бил пил и затова не спрял.

Съставени са му 13 акта за установени административни нарушения - единият е за това, че никога не е имал шофьорска книжка, шест са за неспирането на СТОП-ове, както и за подминаване на стоп-палки, за причиненото ПТП с контейнери, за липсата на гражданска отговорност и за нерегистрираното возило.

За шофиране с алкохол Сунай има условна присъда от 1 г. с 3-годишен изпитателен срок, който още не е изтекъл. Още три пъти е хващан да кара пил през 2002, 2005 и 2008 г. В РУ-Нови пазар е започнато досъдебно производство за последното му пътно изстъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право