Шофьор би водач на автобус в Шумен

Øîôüîðúò íà àâòîáóñà Ïåí÷î Ãðåøêîâ ïîêàçâà ïîëó÷åíèòå òðàâìè ïî îêîòî è íîñà

Водач на автобус N61 в Шумен бил набит от гневен шофьор на БМВ, който му препречил пътя посред бял ден на централната улица "Съединение". 65-годишният Пенчо Грешков си извади в понеделник медицинско за травмите, ще съди бияча си. "Нека да види обществото как се постъпва към хората, които си изпълняват задълженията. Безнаказаността води до такива неща", казва шофьорът с 45 г. стаж. Грешков е с кръвонасядане и отток на лявото око, има и контузия на носа. Бил ударен общо четири пъти от непознатия мъж, ожали се той.

Инцидентът станал към 12,20 часа в неделя, докато автобусния шофьор пътувал по бул."Ришки проход" с рейс "Отойол М50" към обръщъча, за да започне работа по линия 61. На светофара на кръстовището с ул."Съединение" до Базовото училище спрял и при зелен сигнал понечил да потегли на ляво. Изведнъж видял да идва кола с много висока скорост. "Гумите свистяха, докато мина край мен, аз го изчаках да си мине и си продължих наляво, защото и на мен, и на него свети зелено", обяснява шофьорът.

Изведнъж на около 200 метра по ул."Съединение" автобусът бил застигнат от БВМ-то, което му препречило пътя и отвътре излязъл шофьора. "Започна да бъска по страничното съткло и аз го отворих да не го счупи. След това през отвореното стъкло ми нанесе два удара в носа и два в окото", обяснява Пенчо. Текнала му кръв от носа, а единствения пътник в рейса подал сигнал на телефон 112 и съобщил номера на автомобила Н1743, сив металик. Пенчо казва, че единствената реплика, която произнесъл към непознатия едър мъж била "къде си тръгнал с тая бясната скорост".

От другата страна имало поредица ругатни. След инцидента успял да направи три курса, но заради непрекъснато кръвотечение посетил спешно отделение. По-късно подал и жалба в полицията. Разбрал, че щом няма средна телесна повреда, ще трябва сам да търси отговорност от нанеслия ударите. В понеделник от полицията в Шумен обясниха, че изясняват инцидента. Грешков е категоричен: "Не чувствам никаква вина, не съм засякъл БМВ-то, аз спрях то да мине".

Началникът на градския транспорт към "Шумен-Пътнически автотранспорт" Георги Кьосев обясни пред журналисти, че от началото на годината превозваческата фирма поне 80 пъти е търсила съдействие на органите на реда за различни проблеми на шофьори и контрольори. Толкова дръзко обаче не е имало. "Винаги съм казвал на служителите ни, че ние сме обслужващ персонал, трябва да сме внимателни и толерантни, но от ден на ден нещата стават по-лоши", коментира Кьосев.

По случая с ударения автобусен шофьор е образуван заявителски материал за причинена телесна повреда на длъжностно лице, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Материалите са предадени на районна прокуратура и оттам ще преценят за отговорността. Водачът на БМВ-то е бил извикан и се явил в понеделник в полицията - това е 39-годишният К.О. от Шумен, неосъждан. Той обяснил, че се афектирал. Според него, шофьорът на автобуса потеглил и после се върнал назад, щяла да стане "беля". Твърдял, че като го настигнал го ударил един път, но засегнал окото и носа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право