Шофьор блъсна и уби пешеходец край Лом, хванаха го след час

Млад мъж с товарен автомобил удари възрастен пешеходец на шосе край Лом и го уби на място. Шофьорът е напуснал мястото на трагичния инцидент и е бил открит около час по-късно, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник към 11,05 часа на пътя от град Брусарци към село Крива бара Цветан Д./27 г./, който управлявал "Мерцедес 208 Д Спринтер", при излизане от ляв завой блъснал движещия се вдясно по посока на движението 65-годишен Никола Ц. от Крива бара. Пешеходецът бутал велосипед и при удара починал. Вместо да остане на място и да уведоми полицията за произшествието Цветан Д. продължил пътя си с „Мерцедеса”.

Информирани за случая, служителите на реда открили към 11,57 часа шофьора заедно с намачканата от удара кола. Той е проверен за алкохол, пробата е отрицателна. Според полицията водачът на автомобила се е движел със скорост несъобразена с пътните условия - дъжд и мокра настилка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на Районното управление в Лом, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. На водача са съставени 2 акта по Закона за движението по пътищата. Работата по изясняване на случая продължава. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България