Шофьор блъсна 8-годишно момче, след което избяга 

Снимка: Архив

44-годишен с „Опел“ е блъснал 8-годишно момче в квартал “Възрожденци“ в Кърджали снощи вечерта вследствие на движение с несъобразена скорост и при наличие на деца в близост до платното за движение. Момчето пресичало малка улица в междублоково пространство, когато било ударено от колата. След произшествието, водачът напуснал мястото на произшествието.

Пострадалото дете е настанено в кърджалийската болница със счупен крак. Половин час по-късно шофьорът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление след показания на свидетели.

Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство в Районното управление в Кърджали за извършена средна телесна повреда. Работата продължава разследващ полицай. В рамките на досъдебното производство ще се доизясняват факти покрай инцидента. Засега не е ясно правилно ли е пресичало детето.

Още трима са пострадали леко при пътни произшествия в областта.

Товарен „Дачия“, каран от 53-годишен e блъснал правилно движещ се 58-годишен велосипедист в Кърджали. 65-годишна пешеходка e ударена в Момчилград от „Шевролет“. И двамата пострадали са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право