Шофьор, дал подкуп на полицаи, осъден на три съдебни инстанции

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново шофьор, дал подкуп на полицаи, за да не му бъде съставен акт за нарушение е осъден на шест месеца лишаване от свобода. Присъдата е влязла в сила, след като делото е разгледано от три съдебни инстанции.

С. М. е признат за виновен за това, че на 24 април 2017 г. в град Дебелец като водач на лек автомобил „Лексус“, след като е бил спрян за проверка от служители на Участък Килифарево в РУ – Велико Търново, дал подкуп 250 лева на четирима полицейски служители, за да не му бъде съставен акт. Той бил засечен шофира без включени светлини, без поставен обезопасителен колан и без да притежава свидетелство за управление на МПС.

С.М. е неправоспособен водач на моторно превозно средство. Независимо от това, често управлява лек автомобил и многократно е наказван по административен ред за допуснати нарушения или осъждан за престъпления по транспорта, извършени като водач на МПС.

В злополучния ден той бил засечен в нарушение от полицейските служители. Пред униформените С.М. представил свидетелство за управление на МПС, издадено във Великобритания, за шофьори, които могат да управляват превозно средство, но само с придружител – правоспособен водач и само на територията на Великобритания. Справка в информационната система на МВР показала, че С.М. е неправоспособен шофьор. Докато полицаят съставял акта, С. М. отишъл до патрулния автомобил и казал на полицейските служители, че ще им даде пари, за да не му пишат акт и пуснал през отворения прозорец на патрулния автомобил девет банкноти на обща стойност от 250 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право