Шофьор загина след сблъсък в билборд на автомагистрала „Тракия”

49-годишен шофьор от пазарджишко село е починал в неделя в Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив, където е бил приет след тежка автомобилна катастрофа, станала същата сутрин около 8.50 часа в района на 113-и километър на автомагистрала „Тракия” в посока Бургас.

Смъртта е настъпила вследствие на голяма кръвозагуба, черепно-мозъчни травми и увреждания на вътрешните органи, след като мъжът се е блъснал с лекия си автомобил „Опел” в крайпътен билборд. Причините за произшествието се изясняват от служителите в сектор „Пътна полиция” на Областна дирекция на МВР-Пловдив в рамките на образувано досъдебно производство. Те разследват и причините за верижна катастрофа с петима пострадали, станала малко след полунощ в понеделник в района на 135-и км на автомагистрала „Тракия” в посока София.

По първоначална информация камион „Волво” не е спазил дистанция и е блъснал отзад лек автомобил „Форд”, който се ударил във “Фолксваген”, а той – в “Рено”. В болница за наблюдение е настанена 32-годишната водачка на фолксвагена, от която е взета кръвна проба за алкохол. Хоспитализирани са и четирима пътници – двама мъже на 23 и 26 години и две жени на 23 и 25 години. 40-годишният водач на тира и другите двама шофьори, на 23 и 44 години, са тествани с дрегер, а резултатите от пробите им са отрицателни.

Област за прикачени файлове

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право