Шофьор на автобус отказа да качи инвалид, уволняват го (обзор)

Шофьор на автобус на градския транспорт в София отказа да качи човек на инвалидна количка в превозното средство. Наложило се мъжът да влезе в рейса, влачейки се, като на помощ му се притекли пътуващите в рейса.

Скандалната случка се разиграла на спирка „Стадион Васил Левски“ в посока Орлов мост около 18 часа в сряда. Според свидетелски разкази шофьорът се държал арогантно. Когато го попитали защо не разпъва платформата за инвалиди, за да може човекът да се качи, той заявил, че не му влиза в работата, а и не му плащали достатъчно, за да го прави. След това рязко подкарал автобуса към следващата спирка. През цялото това време мъжът седял на земята, подпрян на инвалидната си количка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова настоя превозвачът „Карат-С“, който стопанисва тази линия на градския транспорт, да уволни шофьора. Тя бе категорична, че на водачите трябва да се налагат максимални глоби при такива случаи. „След като автобусът има такава възможност, оттам нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи“, каза Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България