Шофьор, посякъл мантинела и дърво, е невредим

Снимка; Фейсбук, Дидо Христов

Други трима се обърнаха и избягаха

Шофьор на 22 г. се удари с БМВ-то си в мантинела по пътя за Пети километър край Шумен, после посече и дърво, и се спря в другата мантинела. След "пируета" на пътя към 20:30 часа в четвъртък, водачът се отървал невредим, същото важи и за двамата му спътници, съобщават от полицията.

Инцидентът станал след изпреварване, след което шофьорът загубил контрол. Екип на пожарната е оказал съдействие за обезопасяване на пътното платно, като е отстранил падналото дърво и измил асфалта от разлятото масло.

Подобен късмет са имали други трима с "Рено Клио", които се преобърнали по пътя между шуменските села Страхилица и Дренци, и напуснали мястото на произшествието. Шофьори в участъка обаче подали сигнал до полицията към 22:30 часа за обърната кола и пристигналите катаджии бързо издирили 29-годишният шофьор в дома му.

Той се оправдал, че никой не е пострадал и затова се прибрали да спят. Оказало се обаче, че 19-годишно момче от колата е с фрактура на носа и гръден прешлен. Настанен е за лечение в болницата в Шумен. На водача е съставен акт за напускане на катастрофата, образувано е и досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България