Шофьор с книжка от 2 месеца помете трима ученици на тротоар в Петрич

Шофьор на 18 години загуби контрол над колата си , качи се на тротоара и помете трима тинейджъри. Двама от младежите са тежко ранени,а третото е прегледано от медици и освободено за домашно лечение.

Трагедията се е разиграла в град Петрич около 12 часа през нощта.

По първоначални данни на ул.“Цар Борис III“ лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 18-годишен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, изгубил контрол над колата, качил се на тротоара и блъснал стоящите там трима младежи. По това време завалял дъжд и тинейджърите се подслонили под навес на заведение.

Вследствие на зверския удар е откъснат единия крак на момчето, което наложи по-късно ампутация в реанимация, а на момичето буквално е смляна подбедрицата. Животът им е вън от опасност вече, но ранените се намират в реанимацията на петричката болница.

Младият шофьор е на 18 години, син е на бивш полицай, който отдавна е напуснал системата. Момчето е тествано за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. Той обаче е бил доста неопитен, само преди близо 2 месеца е взело книжка. А е управлявало колата с превишена скорост на мокър асфалт и според експерти това е и причината за тежката катастрофа.

Снимките от мястото на инцидента са качени от очевидец във „Фейсбук” с апел да се дари кръв, ако се наложи.

Болницата обаче успя да се справи със ситуацията и не се наложи допълнително събиране на кръв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България