Шофьор уби сръндак край Вършец

Снимка: Архив

Мъж от Вършец блъсна посред бял ден сръндак край Вършец и го уби. За щастие при катастрофата няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 8 март към 16,30 ч. 46 годишният Цветан Е. от Върщец пътувал с фирмена кола „Рено Меган” по път ІІІ-162, на територията на балканската община. Внезапно пред автомобила на шосето изскочил сръндак с красиви рога. Водачът не успял да спре возилото и блъснал дивото животно. Сръндакът издъхнал на място, а колата е потрошена.

На мястото на произшествието пристигнали служители на Районното управление на МВР във Вършец, екип на пътна полиция и служители на Държавното горско стопанство в Берковица. Водачът е проверен за алкохол, пробата му е отрицателна. На шофьора е издаден протокол за ПТП, а животното е предадено на служителите на ДГС - Берковица.

Северозападният Балкан е пълен с дивеч и от време на време изскочили на пътищата диви животни предизвикнат катастрофи, коментираха ловци. Преди няколко месеца пак край Вършец шофьор блъсна на пътя сръндак и намачка колата си. Миналата година пък стадо свине потроши на пътя кола на ловец, а в яда си той изпозастреля половин дузина прасета. После обаче се оказа, че животните са питомни и собственикът им се закани да съди авджията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България