Шуменец осъден на седем години за изнасилване на 13-годишно германско момиче

Снимка: Архив

46-годишния Стефан Кр. е осъден на 7 години и 6 месеца лишаване от свобода за изнасилване на 13-годишно момиче от Германия, съобщават от държавното обвинение.

Осъденият ще изтърпи наказанието си при първоначално общ режим. Съдът уважи и граждански иск в размер на 4000 лева, които подсъдимият трябва да плати за причинените неимуществени вреди на пострадалото 13-годишно момиче от ФРГ.

На 29 март 2015 г. Стефан Кр. видял край село Царев брод 13-годишното германче, което било настанено в защитено жилище по социална програма между България и ФРГ. Той поканил детето да се качи в автомобила, прехвърлил се на задната седалка и извършил сексуални действия противно на волята й.

Колата на насилника, чиято присъда е за отвличане, противозаконно лишаване от свобода и принуда, била засечена от служители на защитеното жилище, които издирвали детето. Със светлинни и звукови сигнали те опитали да накарат Стефан Кр. да спре. Щом колата спряла, момичето се опитало да отиде при служителите от защитеното жилище, но Стефан Кр. насочил към него пистолет и го накарал да се върне обратно, след което потеглил. С пистолет в ръка той отново седнал до момичето и противно на волята й започнал да го опипва и да извършва сексуални действия.

Малко по-късно колата с извършителя на сексуалното насилие и жертвата била спряна за проверка по сигнал на управителя на защитеното жилище. Стефан Кр. бил арестуван, а оръжието – газ-сигнален пистолет, пълнител и един патрон – иззети.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право