Шуменец отиде до Мароко и назад със стар велосипед

Шуменецът се завърна в понеделник по обяд след 15 100 км

Шуменецът Венцислав Илиев/32г./ стигна до Мароко със старо колело и се завърна в родния град след 200 дни колоездене и изминати 15 100 км. Този път велосипедната авантюрата на заклетия пътешественик беше в тандем с Пламен Андонов от Варна.

Експедицията им "Атлантис 2016" стартира на 7 май. Шуменецът тръгна с 600 лв. в джоба, старо колело и огромен ентусиазъм да прекоси два континента и 16 държави. Завърна се доволен от изпълненото желание, без пукната пара и с 1 кг. африкански пясък.

Двамата ентусиасти преминали през Сърбия, Унгария, Германия, Франция, Испания, Португалия. Най-много време - 23 дни прекарали в Мароко, навъртяли 1 659 км. при екстремни условия и жега до 55 градуса. Венци е очарован от добродушието на местните хора.

По време на пътешествието и двамата смъкнали всеки по около десетина килограма, но са натрупали невероятни преживявания и стотици снимки, които ще покажат в изложба. Могат да бъдат полезни и на други ентусиасти, които биха рискували.

Венци не крие, че пътешествието било изморително и съпътствано от чести аварии и на двата велосипеда. Само 5 вечери спали на

легло. Четири от тях били при гостуване в Лондон на сина на Пламен. През другото време сънят бил в парк-хотел "под звездите".

Спали и под сняг - палатките им били отрупани на връщане в Карпатите. Най-труден бил финалът, казва Венци. Във вторник миналата седмица влезли във Видин и до понеделник се придвижвали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица