Шуменка предизвика комисия за комина си

Комисия от пожарникар, полицай и общински инспектор се наложило да проверява комините на шуменка, която се оплакала в общината, че съсед ги е запушил умишлено. 73-годишната жена живеела на първия етаж и според нея димоотводите в две нейни стаи били манипулирани, не засмуквали добре, дори се виждали парцали. Шуменката не само подала писмен сигнал срещу съседите в блока до общинския инспекторат, но сезирала и кмета Любомир Христов в приемния му ден в разгара на зимата. След перипетии назначената комисия не открила никакво въздействие по комините от комшии.

Общински инспектори в Шумен, които бдят за реда, през м.г. са правили проверки по 130 сигнала от граждани, подадени на денонощния кметски телефон, устно или писмено. Над 50% от тях са били основателни. Повечето касаели междусъседски отношения, които трудно се разплитат, казва гл. инспектор Борислав Станев. Имало и лични, натрупвани с години проблеми, по които трудно се установява истината.

Сред големите предизвикателства било решаване на проблем между комшии в двуетажна къща. Единия се жалвал, че съседското дърво му опира в керемидите. Другият пък твърдял, че от втория етаж го поливат с вода. След 2 месеца спорът бил решен с отсичане на дървото.

Понякога след комшийска жалба за шум, шуменските инспектори откриват в жилищата домашни любимци, които не са регистрирани в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България