Шуменската пожарна с извънреден приз за героизъм

Шефът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов се зарадва на комплексното отличие за всички негови служители

Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Шумен получи извънредна награда за проявен героизъм при отработване на тежкото произшествие в село Хитрино от 10 декември м.г.

Наградата бе връчена в понеделник на традиционната 22-ра по ред церемония „Пожарникар на годината- 2016” в Централния военен клуб в столицата. Призът получи директорът на шуменската пожарна Иван Иванов. „Благодаря за оказаната чест и признание от името на всички колеги", каза комисар Иванов, който не скри вълнението си при получаване на заслуженото отличие за 10-дневната спасителна операция.

Награда получи и жителят на Хитрино Стефан Нанев Стефанов. Той е отличен за доблестно гражданско участие при откриване на загинали и пострадали във взривеното село. Както "Труд" писа, той беше рамо до рамо със спасителите-професионалисти и помагаше да се откриват хора.

За първи път в историята на конкурса се присъжда специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Бяха отличени и огнеборци от други дирекции на страната.

"Въпреки трудностите, българските пожарникари и спасители пристигаха първи на критичните места и оставаха на терен до последния момент. При всички тези тежки изпитания те защитиха доверието на хората и честта на професията", обърна се към смелите професионалисти вътрешният министър Пламен Узунов. Той припомни трудностите, преодолени през 2016 г. - големи горски пожари, наводнения, евакуации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони