Шуменската полиция с брошура-урок и поздрав за учениците

Всички първокласници в Шумен получават днес цветни брошурки с правилата за пътна безопасност на малкия пешеходец. Близо 800-те полезни наръчници са издадени по инициатива на ОДМВР-Шумен с помощта на фирма "Алкомет"АД.

брошура първолаци

В едно от школата с най-много първолаци пък, НУ "Илия Р. Блъсков" в Шумен ще бъде изнесен и атрактивен първи урок по безопасност веднага след откриване на учебната година. Шуменският пилот Христо Манолов ще дойде със състезателен автомобил в училището. Заедно със служител на Пътна полиция ще припомнят на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома.

Към ученици и учители със специален поздрав в първия учебен ден се обърна и директорът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим: "Знам, че преди да удари първия училищен звънец сте изпълнени с трепет, с надежда и вълнение. Вървете с големи крачки по пътя на знанието! На всички ученици пожелавам успехи, а на учителите човещина и търпения за постигане им. Попътен вятър в страната на знанието! На добър час, скъпи първокласници, малки и големи ученици и на Вас, учители!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони