Шуменска фирма с дарение за онкологията

Фикрет Индже/вдясно/ заяви, че е щастлив, че може да помага на медици и болни

Комплексният онкологичен център в Шумен получи дарение на медицинска апаратура - видеогастроскоп и видеоендоскопска платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия. Техниката за близо 63 000 лв. ще се ползва от Отделението по онкологична гастроентерология. Досегашният подобен апарат в онкологичния център е на 14 г. с над 20 ремонта и вече е излязъл от "строя", каза д-р Сотир Караниколов и благодари на дарителя - шуменската фирма "Алкомет" АД. Председателят на надзорния съвет на дружеството Фикрет Индже дойде при медиците, за да чуе и за други техни необходимости.

"Аз ви благодаря за това, че се грижите за здравето на шуменци и за останалите жители на областта. Като бизнесмен се радвам, ако мога с мъничко да помогна за вашата работа. Аз съм шуменец и съм щастлив да бъда днес при вас. Това е моята социална отговорност. Пием водата на Шумен, дишаме въздуха на Шумен, бизнесът ни е тук. Имам големи отговорности към този град", каза Индже.

Началникът на отделението д-р Емилия Иванова обясни, че новата техника е по-модерна, с по-големи диагностични възможности и злокачествени образувания ще могат да се откриват в най-ранен стадий.

Това не е първо дарение на фирмата за онкодиспансера, през 2016 г. Индже дари високотехнологичен цветен ехограф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони