Шуменските мажоретки с бронз от Европейското

Шуменските момичета с бронз от европървенство

Кметът на Шумен Любомир Христов прие и поздрави част от мажоретния състав на града, който спечели бронзов медал на Европейското първенство в Холандия. Градоначалникът приветства възпитаничките на треньорките Снежана Иванова и Мариола Спасова: „Третото място е много добро постижение, нашите момичета прославиха не само България, но и Шумен“. Той им пожела да продължават със същата амбиция да побеждават и обеща, че ще имат подкрепата на общината за участие в още международни първенства.

Шуменските мажоретки спечелиха бронзови медали от 21-то Европейско първенство, чийто домакин бе град Алмере, Холандия. При много силна конкуренция от седем държави шуменките заеха трето място в категория традиционал корпус, възрастова група Junior / до 14 г./. Те се представиха с интересна хореография под музиката на филма „Леденото кралство“. Според треньори и състезателки обаче, допуснати грешки, които не им се случват дори на тренировки, са им попречили да станат фаворити.

Тази година на Европейското първенство сили премериха участници от 14 държави - Белгия, България, Чехия, Хърватска, Германия, Холандия, Унгария, Англия, Франция, Италия, Норвегия, Румъния, Словакия и Словения.

Националният отбор на България беше представен от съставите на Шумен, Свиленград и Нови Пазар, които извоюваха общо три медала – един сребърен и два бронзови.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт