Шуменският театър представя екопиеса на световен фестивал в Тайланд

Спектакълът за деца "Цветни вълшебства" от Румен Николов на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен ще участва в Световния куклен фестивал "Пукет Хармъни 2018" в Тайланд.

Тазгодишният туристически сезон съвпада със старта на фестивал от световна класа. Куклени групи от цял свят ще се съберат, за да изпъстрят с огромно разнообразие острова, да заслепят очите и уловят сърцата на тайландци и чужденци. Тази година форумът е с уникален дизайн, който отразява района и го отличава от предходните издания. Организаторите са подготвили великолепно посрещане и представяне на театралите.

На 3 и 4 ноември над 50 куклени трупи от Тайланд и чужбина ще представят на различни сцени своите спектакли. Самите представления са на открити зони в Пукет, като целта е публиката да има по-близък контакт с куклите и актьорите. Всички представления са безплатни.

Шуменският спектакъл екопиеса "Цветни вълшебства" е включен в програмата в събота вечерта. Той е бил селектиран от организаторите още през юни. Постановката и костюмите са на Таня Евтимова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов, музиката е на Деси Димова. Участват актьорите Елена Атанасова, Марина Мозжухина и Александър Валериев.

Пиесата "Цветни вълшебства" е посветена на хармонията в природата и човешките отношения. Тя не залага на пряката дидактика, а на игрова провокация към децата, така че да запазят цветното в природата, в себе си и околната среда. За това не са нужни усилия, а просто да обичаме нашето гнездо – Земята. Надеждите на творческият екип са, че когато създадем едни образовани хора те ще продължат живота си и този на планетата в хармония.

Участието във фестивала на шуменските театрали се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма “Мобилност III”, “Професионални културни организации и артисти” – Национален фонд „Култура”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони